„За многу години Македонци“ во изведба на Симон Трпчески во Њујорк (Видео)

Професорот на на универзитетот „Колумбија“ во Њујорк и надворешен член на МАНУ Горазд Росоклија, на својот фејсбук профил објави видео на кое виртуозот Симон Трпчески, во присуство на уште неколку други, на пијано изведува дел од песната „За многу години Македонци“.