Васили: Социјалиститите да се произнесат за избори на 13 октомври, а потоа дијалог за кризата

Третата по големина политичка партија во Албанија и втора во обединетата опозиција, Социјалистичкото движење на интеграција(ЛСИ), чиј лидер е Моника Круемади,сопруга на претседателот Илир Мета, со став дека треба „најпрво владејачката Социјалстичка партија да се изјасни за 13 октомври, па потоа дијалог за кризата“