ВМРО-ДПМНЕ: Анкетите покажуваат предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ од над 4.2%, и водство на претседателот Мицкоски пред Заев

ВМРО-ДПМНЕ е со над 4.2% предност пред СДСМ покажуваат мерењата на јавното мислење на граѓаните на „Организацијата за граѓански активизам и независност“. Овие анкети само ја покажуваат реалната слика на терен, каде на граѓаните им е смачено од погрешните политики на власта и безизлезноста во која ја втурнаа државата


Нова лабораторија за молекуларна микробиологија со real-time PCR детекција

Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје, врши редовна микробиолошка и хемиска контрола на квалитетот на водата за пиење која се дистрибуира до граѓаните на градот Скопје. Лабораториите кои се дел од Секторот за санитарна контрола се акредитирани лаборатории според ИСО 17025 и се први во државата од овој тип


Австралискиот премиер нема да се сретне со Макрон во Њујорк

Австралискиот премиер Скот Морисон денеска соопшти дека нема да разговара со францускиот претседател оваа недела во Обединетите нации, иако гневот на Франција поради откажувањето на одбранбениот договор тежок 40 милијарди долари може да го загрози трговскиот договор меѓу Австралија и Европската унија


Зошто животот на село е поубав?

Во годините пред пандемијата на Ковид-19, сѐ повеќе луѓе претпочитаа да живеат во град. Ги напуштаа селата, купуваа станови, па дури тогаш ја сфатија разликата меѓу урбаниот и руралниот живот


Истражување: Секој трет пациент има долгорочни проблеми по Ковид-19

Новата студија објавена од американскиот Центар за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) откри дека приближно едно од три лица кои имале Ковид-19 пријавиле дека страдаат од симптоми два месеца подоцна