Заведувањето во денешно време е сосема поинакво. Некогаш луѓето пишувале писма, но денес ако момчето „ не лајкува“ или “коментира” слика за од неговата девојка, веднаш врската прекинува.

Понекогаш мислиме дека поголемиот дел од времето го поминуваме на теорија, а многу малку на практика. Исто како што мажите прават грешки кај жените, така и жените, и поради таа причина најчесто се губи интерес.   Преголема независност

Работата е едноставна - мажите сакаат да се чувствуваат како да се некому потребни, а жена која постојано нагласува дека може и без него е помалку привлечна од онаа која што му дава чувство дека е потребен. Ова не значи дека треба да кажете дека сте неспособни, но добро е понекогаш да дозволите и да ве почастат кафе. 

Премногу приказни за работа

Кога мажот зборува многу за својата работа во која е успешен, тоа е за пофалба, а кога жената го прави истото, не е. Јасно е дека станува збор за двојни стандарди, но факт е дека има мажи кои се плашат од жена која е успешна во деловниот свет бидејќи некои од нив ова го гледаат како исклучиво машка територија.   Озборувања

Ова со право може да се класифицира како иритирачки за навиките на жените, особено пред очите на мажите. Озборувањето и жалењето на жените понекогаш е издувен вентил, но мажите го гледаат на поинаков начин. Тие се фокусирани на решавање на проблеми и ретко кој проблем се решава со озборувања или поплаки.

Приказни за поранешната љубов

Друга работа што жените сакаат да ја прават, а мажите сакаат да избегнуваат - приказни за поранешната љубов. Кој кого остави, зошто, кој е виновен за што, а кој не ... Просечниот маж е поважен за сегашноста, и ако се најде во друштво на жена која постојано копа низ минатото, би можел да избега.


Администратор
16/10/2019 13:02