Во присуство на претставници од културната и творечката сфера во Бугарија, во Културно -информативниот центар на Република Македонија во Софија, се одржа концерт за обоа и флејта на Владимир Лазаревски и Елена Дојчинова.

Како што јави дописникот на МИА од Софија, Елена Дојчинова е прва флејта во Националната филхармонија на Северна Македонија и е меѓу најдобрите флејтисти во земјата.

Нејзиниот колега Владимир Лазаревски е првата обоа во Македонската филхармонија. Лазаревски има магистрирано на Националната музичка академија „Панчо Владигеров“ во Софија, кај професор Георги Желјазов. Тој бил и соработник на Бостонскиот симфониски оргестар.

Двајцата се претставија со богата програма, со класични дела во Културно-информативниот центар на Република Северна Македонија во Софија, која ги воодушеви љубителите на класичната музика.


Администратор
28/09/2021 01:37