Речиси 14.000 нуклеарни оружја се складирани низ целиот свет. Хуманоста останува неприфатливо близу до нуклеарно уништување, напиша на Твитер генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш.

Според ОН, денеска е Меѓународен ден за целосна елиминација на нуклеарно оружје.

– Сега е време да го тргнеме облакот од нуклеарен конфликт за добро, да го елиминираме нуклеарното оружје од нашиот свет и да започнеме нова ера на доверба и мир, истакна Гутереш.


Администратор
26/09/2021 12:35