Теренската вакцинација продолжува и утре во 19 населени места. Вакцинацијата, како што соопшти попладнево Министерството за здравство, ќе се одвива во следниве населени места:

Тетово – Челопек, Блаце, Милетино, Новиот Челопек

Гостивар – Симница, Џеновица, Сушица

Струмица – Владевци

Кочани – Прибачево

Кичево – Вранештица, Староец

Македонски Брод – Крапа, Суводол

Велес – Чолошево, Дурутовец, Башино село

Скопје – Горњани, Глуво, Блаце

Од Министерството за здравство посочија дека секојдневно информираат преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид-19.


Администратор
29/07/2021 16:30