Во ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци “ – Скопје вечер ќе се одржи промоција на најновата поетска книга на македонскиот поет Томе Велков „Кажете им дека заминав“.

За најновата книга на Велков ќе зборува Марина Мијаковска, а стихови ќе чита актерот Теоман Маскут.

Томе Велков а автор на поетските книги: „Јуќен ветер“, „Копнежи и соништа“, „Жолти сеќавања“ и „Чудно време“.


Администратор
29/07/2021 12:08