Премиерот на Владата Зоран Заев и министерот за здравство Венко Филипче, денеска во 09:19 часот ќе ги пречекаат 150.000 вакцини кои треба да пристигнат во Македонија а кои беа закочени поради блокираниот суецки канал.

Присуството на Претседателот Стево Пендаровски во последен момент е откажано од нејасни причини а се шпекулира дека било поради тоа што Министерот за здравство го блокирал на социјалните мрежи.

Со оваа пратка на вакцини, Македонија станува лидер на Балканот и во Источна Европа по бројот на вакцинирани граѓани.

Ок, априли ли ли!


Администратор
01/04/2021 01:48