Претседателот на Владата Зоран Заев денеска заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, генералниот директор на МЕПСО Куштрим Рамадани и претставникот на Европската банка за обнова и развој за Македонија Анди Аранитаси ќе присуствува на официјалниот почеток на изградба на далекуводот Штип – Овче Поле.

Изградбата на далекуводот Штип- Овче Поле, како што соопшти владината прес-служба, е дел од инвестицискиот циклус за ревитализација на електропреносната мрежа на Република Македонија.


Администратор
04/03/2021 10:26