Светската здравствена организација работи со Европската комисија за координирање на донациите на вакцини за коронавирус за други земји на континентот, изјави денеска директорот на Канцеларијата на СЗО за Европа, Ханс Клуге.

На прашањето за дозите за земјите на Балканот, Клуге на прес-конференцијата рече: „Ние тесно соработуваме … со Европската комисија на сите нивоа за прашањето на донациите“.

Тој додаде дека Австрија ќе ги координира овие донации.


Администратор
25/02/2021 15:57