Македонскиот народ е обединет и сплотен и застанува на патот на предавството кое што Зоран Заев и оваа влада и го подготвуваат на Македонија.

Целосно обезличување преку бришење на македонскиот народ и македонскиот јазик е последната црвена линија преку која нема да дозволиме да се помине. Ме радува фактот што секојдневно се зголемува бројот на луѓето кои се охрабруваат да излезат на протест и да кажат НЕ на бришењето се што е македонско.

Му посочуваме на Заев дека никој не му дал мандат да преговара за Македонија, и македонскиот народ и јазик и му порачуваме дека не може да ни биде избришана македонската свест.

Поради тоа што оваа влада не може да ги реши проблемите на граѓаните на Македонија бараме веднаш неотповиклива оставка на Заев и формирање на влада на национален спас која што ќе биде составена од експерти.

Народот се буди, Охрид се буди, Македонија е жива.

Оставка на Заев, слобода на народот!

Протест на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид, изјава на Кирил Пецаков


Администратор
05/12/2020 01:36