Бидејки не можеме да ја разбереме контрадикторноста на претседателот на Комисијата за заразни болести, Д-р. Жарко Караџовски кој од една страна се сомнева во брзите тестови за Ковид-19, а притоа и самиот констатира дека во наредниот период ќе се набавеле како што кажа самиот тој, брзи тестови за брзо дијагностицирање на Ковид-19, ги приложуваме овие фотографии на брз тест кој е набавен во аптека во соседна Бугарија без рецепт по цена од 12 евра, се вели во соопштението од ВМРО НП.

Тие додаваат:

Се надеваме дека Д-р Жарко Караџовски ќе ја расчисти дилемата и ќе може да донесе чист заклучок без да се иронизира моментот дека штом се продавале во аптека брзите ковид-тестови наликувале на тестови за бременост.


Администратор
27/10/2020 01:50