116 нови случаеви се регистрирани денеска во главниот град со што бројот на активни случаи се зголеми на 3490 а вкупниот број на 11.592 слуачаи.

Како и изминатите денови, така и денеска, бројот на активни случаи убедливо е највисок во Аеродром а по оваа општина следат Карпош и Центар.

Активни случаи по општини Скопје денеска:

• Чаир – 171

• Гази Баба – 437

• Аеродром - 675

• Карпош – 528

• Центар – 508

• Кисела Вода – 413

• Ѓорче Петров – 287

• Бутел - 157

• Шуто Оризари – 28

• Студеничани – 9

• Сарај – 23

• Арачиново – 10

• Илинден – 60

• Сопиште – 31

• Чучер Сандево – 15

• Петровец –21

• Зелениково - 9

• Странец – 22

• Нераспределен- 86


Администратор
26/10/2020 20:58