Маскиран напаѓач синоќа влегувал во ресторани и во продавници во предградие на градот Дадли и ги прскал случајните минувачи со непозната хемиска супстанца, поради што 15 луѓе имале серозни потешкотии со дишењето.

По инцидентот само едно лице е хоспитализирано, а на останатите им е пруженамедицинска нега на местата на инцидентот.

Британската полиција се уште трага по напаѓачот.


Администратор
21/10/2020 15:47