Економските мерки поради новиот коронавирус би можеле да значат дека повеќе од 500.000 луѓе во Романија ќе останат без работа, а над 300.000 компании би оделе под стечај.

Се предвидува дека негативните економски ефектите, како за вработените, така и за сопствениците на фирмите би може да се почувствуваат в година.

Романија од буџетот на Европска Унија ќе добие 36,7 милијарди евра помош за справување со последиците од пандемијата со Ковид-19.


Администратор
21/10/2020 14:31