Александар Даштевски во емисијата „Само вистина“ посочи дека Уставот е прекршен од страна на власта за време на вонредната состојба.

„Треба да се покрене импичмент бидејќи противуставно е предизвикувана односно прогласувана нова и нова вонредна состојба. И не значи ако сега нема 80 пратеници дека нема да има воопшто, можеби ќе има за изгласување на импичмент“, истакна Даштевски.

Даштевски додаде дека да не беше поткупот на владината партија извесна беше победата на ВМРО-ДПМНЕ. Партијата што сега е на власт се плаши од силата на ВМРО-ДПМНЕ.


Администратор
02/10/2020 01:54