Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 18138, бројката на оздравени пациенти е 15068, на починати е 743, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 2327. Од вчера се евидентира еден контролен тест, а според завршените епидемиолошки анализи во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 7100, активни 775

• Куманово 1777, активни 184

• Дебар 287, активни 32

• Штип 1262, активни 51

• Прилеп 689, активни 124

• Тетово 1455, активни 149

• Струга 673, активни 42

• Велес 330, активни 33

• Битола 314, активни 67

• Охрид 430, активни 33

• Кавадарци 241, активни 42

• Гостивар 936, активни 86

• Гевгелија 129, активни 41 (8 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 17 на Богданци и 12 се странски државјани)

• Струмица 261, активни 156

• Крива Паланка 113, активни 28

• Радовиш 89, активни 25

• Крушево 20, активни 1

• Кочани 375, активни 161

• Пробиштип 116, активни 23

• Демир Хисар 61, активни 2

• Македонски Брод 93, активни 8

• Пехчево 44, активни 3

• Берово 104, активни 30

• Валандово 36, активни 23

• Виница 116, активни 28

• Делчево 163, активни 80 (35 лица од ПЕ Делчево се од Македонска Каменица)

• Кратово 25, активни 1

• Свети Николе 353, активни 43

• Кичево 328, активни 34

• Ресен 164, активни 15

• Неготино 54, активни 7 (12 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)


Администратор
01/10/2020 16:17