Од денес Четврток 24.09.2020 година во општина Бутел е отворен Јавен повик за субвенционирање на велосипеди и електрични тротинети. Општина Бутел очекува голема заинтересираност од жителите и токму затоа општината го субвенционира секој купен велосипед со 50% од вкупниот износ на новиот купен велосипед или максимум 3000 денари од цената, или доколку се одлучат жителите на општина Бутел да купат електричен тротинет тогаш сумата која ќе ја субвенционира општината е 3000 денари за секој купен електричен тротинет.

Сите заинтересирани граѓани на општина Бутел можат да го видатЈавниот повик за субвенционирање кој е објавен на веб страната на Општина Бутел http://www.opstinabutel.gov.mk и на Огласната табла во општината, а доколку сакаат да aплицираат ќе треба да ги достават своите документи до архивата на општина Бутел секој работен ден од 08:00 до 16:30 часот. Во овој Јавен повик ќе важи правилото ,,прв дојде прв услужен,,

Со овој потег се стимулираат бутелчани активно да користат велосипедиили електрични тротинети со што ќе придонесат за намалување назагаденоста на амбиенталниот воздух, а со самото тоа ќе придонесат за заштита на животната средина.


Администратор
24/09/2020 15:51