Еден комплекс за нега на стари лица во Крајстчрч е под вонредни мерки на строга изолација откако некои од штитениците покажале симптоми на респираторни заболувања.

Раководството на институцијата денеска писмено ги известила членовите на семејствата на своите штитеници, јави дневниот весник „Гласот на Нов Зеланд“.

Во Нов Зеланд повеќе 100 дена нема внатрешни случаи на зараза со коронавирусот.


Администратор
11/08/2020 12:03