Сапуни, пенкала, бадеми, крпи и слики ... Тема на истражување на германскиот сајт Wellness Haven, која е специјализирана за рангирање на хотели, беа предмети кои посетителите ги земаат од хотелските соби.

Оваа страница состави список со десет артикли што клиентите најмногу ги крадат од хотелите. Истражувањето опфатило податоци од 1.093 хотели со четири или пет ѕвезди во светот.

Перницата се најде на 10-то место на списокот, во 14,3 проценти од случаите. На деветтото место се артиклите кои посетителите ги земаат а тоа се ќебињата - 15,6 проценти.

Уметничките дела како слики, ги земаат 20,2 проценти од посетителите на хотелите. На седмото место со 22% се батериите.

На шестото место, со 32,8 проценти е козметика. Escajg е петта најчеста стапка на кражби во хотели, што недостасува во 33,6% од случаите. На четвртото место се пенкалата со 39,1 проценти.

На третото место на списокот се закачалките (49,3 проценти), второ место бадеми (65,1 отсто), и на првото место се крпите (77,5 проценти).


Администратор
28/06/2020 03:55