Најновите истражувања покажуваат дека мажите прво ја забележуваат косата кај жена, иако долго време се сметаше дека тоа се задникот, градите или очите.

Верувале или не, мажите имаат сметаат дека е најсекси кога ќе ја видат со пуштена права коса. Повеќето од нив признале дека правата коса кај жената им е е најсекси фризура, додека на второто место е фризура со кадрици.

Кога станува збор за фризури високо кренати во опашка, мал дел од мажите гласаа за овој избор. Интересно е што жените изјавуваат дека од мажите очекуваат да ја пофалат за нејзината фризура, додека дури 71% сметаат дека нивниот партнер нема да забележи никаква промена во косата. Но едно е сигурно и сите мажи едногласно се согласија дека мрсната коса е грда и одбивна.


Администратор
27/06/2020 09:00