Факти на денот:

1. 38 заразени и 3 починати, а Заев бара избори и спрема организирано убиство каде наместо гласови ќе се бројат жртви

2. Владата вчера не задолжи 700 милиони евра, за 6 години со камата ќе треба граѓаните да вратат 870 милиони евра

3. Прв починат здравствен работник во Македонија, власта не ги со заштитна опрема медицинските работници, јавната администрација и лицата во контакт со повеќе луѓе во државата.

4. Спорен ДУП во Трнодол, за кој граѓани беа тепани, а истиот може да има лукративна цел од кој во иднина може да профитира Нина Ангеловска

5. Лидија Димова призна дека направила прекршок и дека фалат пари на сметката на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност


Администратор
29/05/2020 00:35