Министерот за здравство Венко Филипче на својот ФБ профил денеска објави препораки за патници кои користат јавен превоз.

Редовно мијте ги или дезинфицирајте ги рацете, особено по допир на површини во јавниот простор (држачи, рачки, копчиња), покријте ја устата со марамче или превиткан лакт доколку се накашлате или кивнете и секогаш кога сте во можност, користете велосипед или пешачете, посочува министерот во препораките.


Администратор
13/05/2020 11:55