Волонтери на општинскиот кризен штаб на Општина Струмица подготвија 700 прехранбени пакети за сиромашни семејства во општините Куманово и Дебар, кои се донација од семејството Заеви, соопшти волонтерот Александра Митева.

-Денес од овие пакети 500 ќе се испорачат во Куманово, а 200 во Дебар. Помошта ќе се испорача на место и во договорен термин со општинските кризни штабови. Истата ќе биде само доставена, a понатамошната дистрибуција ќе ја вршат тамошните кризни штабови преку своите волонтери, рече Митева.

Вакви пакети ќе се делат и во други општини се додека трае кризата.


Администратор
07/04/2020 12:35