Во малото британско гратче Шорпшајер, поетесата Дебора Алма реши да отвори поетска аптека, бидејќи верува оти при проблеми со психичкото здравје, ниту еден лек не е подобар од песните. Освен тоа, нејзината „установа“ издава песни со рецепт.

Изминативе шест години, Дебора Алма ја водела „Службата за поезија за итни случаи“ низ училишта, фестивали и бројни настани, претставувајќи ги поемите како лек за психички заболувања.

Таа својата мисија ја води со својот партнер, исто така, поет – Џејс Шерд.

Идејата ја добила работејќи со луѓе со деменција, при што забележала дека некои поеми позитивно влијаат врз расположението на пациентот.


Администратор
23/01/2020 00:26