Што финансирале фирми на Орце Камчев, осомничен во неколку предмети на СЈО за кампањата на ВМРО ДПМНЕ и Сиљановска?

Дали има врска со рекет во самата ВМРО ДПМНЕ?

И покрај молкот во ВМРО-ДПМНЕ, овие одговори треба да ги даде истрагата.

Фактите се јасни, ВМРО-ДПМНЕ должи 400.000 евра за кампањата на Гордана Сиљановска.

Тоа е класично кршење на член 71 од Изборниот законик каде е наведено дека сите трошоци за кампањата исклучиво треба се покријат од средствата на таа сметка.

Одговорност за оваа афера мора да има. Дали има врска со рекет во самата ВМРО ДПМНЕ?

И покрај молкот во ВМРО-ДПМНЕ, овие одговори треба да ги даде истрагата.

Фактите се јасни, ВМРО-ДПМНЕ должи 400.000 евра за кампањата на Гордана Сиљановска.

Тоа е класично кршење на член 71 од Изборниот законик каде е наведено дека сите трошоци за кампањата исклучиво треба се покријат од средствата на таа сметка.

Одговорност за оваа афера мора да има.


Администратор
08/12/2019 11:05