Против две лица од Охрид ќе биде поднесена пријава поради бесправен риболов на охридски крап.

Охриѓаните Т.Т. (53) и А.Ф. (50) се затекнати во чамец во подрајчето на рекреативната зона „Мазија“ каде е забране стопански риболов.

Тие се повикани на разговор во полициската станица за граничен надзор „Охридско езеро“.


Администратор
27/11/2019 01:38