Дали мислите дека младите најмногу уживаат во сексот? Погрешно! Истражувањата покажаа дека сексот е најдобар во старост.

Така, 37% од женските и 34% од машките испитаници признале дека четириесеттите години се најдобра возраст за секс.

20-годишниците имаат повеќе секс, но 40-годишниците всушност повеќе уживаат во сексот. Според авторите на истражувањето, причината е што 40-годишниците имаат помалку комплекси и повеќе искуство.

Зошто сексот во постара возраст е подобар и позабавен?

Луѓето над 40 години се посигурни

Тие точно знаат што сакаат, не се срамат од звуците или движењата што ги прават за време на сексот и не се грижат за малку целулит или неколку брчки. Тие исто така помалку се плашат од немање оргазам.

Брачниот секс е најдобар

Се разбира, сексуалната енергија е во својот врв на почетокот на секоја врска, така што новите парови не можат да си ги тргнат рацете еден од друг затоа што за нив се е ново и возбудливо. Но, како што врската созрева, партнерите се врзани за поголема љубов. Тие се познаваат подобро и знаат што точно сака другиот. Повеќе не треба да ги прикриваат своите имагинации и ќе можат да се опуштат подобро и полесно.

На постарите жени им е полесно да постигнат оргазам

Со годините се повеќе уживавме во сексот и тоа е голема предност кога станува збор за посакуваниот оргазам - жените над 40 години имаат помалку проблеми да го достигнат својот врв.

Истражувањето покажа дека 40 проценти од испитаниците од 20-годишна возраст имаат проблеми со оргазам, додека 20 проценти од жените во четириесеттите години го кажале истото.


Администратор
15/10/2019 15:28