Вистината е дека Крадоначалникот Петре Шилегов е човекот кој веќе никој сериозно не го сфаќа.

Шилегов лажеше пред две години кога ветуваше експресно чист воздух, лаже и сега.

Шилегов не кажа ниту збор за кратењето на парите од Владата наменети за загадување.

Петре Шилегов две години е крадоначалник, а нема направено ништо за животната средина и подобрување на квалитетот на амбиенталниот воздух.

Лани во зимскиот период воздухот во Скопје беше помеѓу најзагадените во светот. Повторно исто ќе биде и оваа година затоа што Шилегов не презема ништо.

Шилегов и Макрадули треба да сфатат дека им преостана уште малку време за да направат нешто за граѓаните.

Шилегов наместо да посетува улица на кои се врши редовна реконструкција да ги засука ракавите и да сработи нешто.

Скопјани не треба да ги трпат последиците од неодговорноста и неспособноста на Шилегов.

Со почит, Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ


Администратор
18/09/2019 16:01