„Сајберпанк 2077“ е вториот голем проект на една од најдобрите компании за развој на видео игри, полската компанија CD Projekt Red, која изминатите години стана многу позната по играта „Witcher“ Како што вели и насловот, приказната е сместена 57 години подоцна.

Во најавниот видеоспот, како еден од водечките се појавува и ликот на холивудскиот глумец Кијану Ривс, што секако ги заскокотка гејмерите љубители на жанрот акција.

Компјутерски генерираниот Ривс во спотот, засега, има задача само да го најави датумот кога играта ќе излезе во продажба – 16 април 2020 година.


Администратор
11/06/2019 18:11