Актерот и еден од организаторите на протестите „За Заедничка Македонија“ Владо Јовановски на својот фејсбук профил објави емотивен статус во врска со информацијата која денес излезе во јавност дека дел од амнестираните за случувањата во Собранието за 27-ми април побарале оштета од државата во висина од два милиони евра.

- Јас веќе ја зедов "оштетата", од "државата"

Република Северна Македонија...

За премрежијата ...

За мене, за моето семејство, за моите блиски и најблиски роднини, пријатели и непријатели...

Премрежија, кои не ги посакувам никому!

Ниту, на најголемиот душман, (в'рл дупшман)!

Последните пари, ги дадов вчера, за казна од ЕВН, за исклучена струја и повторно приклучување, Од 1742.оо. денари. + (плус)...

Трет пат ми е зимава...!

Но...

Не се жалам...!

Има луѓе кои немаат ниту за струја, а имаат и уште потешки случаи...

Здравствени, лични, семејни...

Најстрашно е што невини луѓе гнијат по затворите...

(ЗА СЛОБОДАТА СТАНУВА ЗБОР)!

Во однос, на пишувањето на некои медиуми и поединци, дека сум побарал пари од "државата", како надомест...

Ќе кажам...

Сите пари на светов да ми ги дадетe...

НАВРЕДЛИВО ЗА МЕНЕ Е!

За лични работи, не сакам да зборувам...

Жал ми е за сите луѓе, со празни души, кои својата празнотија, мислат дека можат да ја надополнат, со занимавање или опсесија со туѓи животи!

ПРАЗНО И ТАЖНО.

НО, ТОА Е!

ОД ЗАТВОР; СЕ ИЗЛЕГУВА!

ОД МЕНТАЛЕН ЗАТВОР - ТЕШКО.

НЕКА КАЖЕ СУДОТ, КОЈ ПОБАРАЛ ОШТЕТА ОД ОБВИНЕТИТЕ, А АМНЕСТИРАНИ...

НЕКА КАЖЕ...(

КОЈ ОД АДВОКАТИТЕ БАРА ПАРИ..., напиша Јовановски на својот фејсбук профил.


Администратор
07/06/2019 23:05