Луѓето сѐ почесто и сѐ повеќе користат секс-роботи за да ги задоволат своите сексуални потреби, што во иднина може да доведе до поголем број разводи, сметаат експертите.

Освен тоа, роботите стануваат сѐ понапредни и пософистицирани. За да им дадат колку што е можно подобра услуга на корисниците, тие „учат“ и да имитираат човечки емоции и реакции.

Поради тоа, не би било за изненадување доколку по неколку години некои од роботите воопшто и да не се разликуваат од луѓето, па дури и да почнат реално да ги заменуваат, посочуваат експертите.


Администратор
22/01/2019 18:11