Градоначалникот на Ѓорче Петров запеа српски хитови, а до него играше девојка.

Но покрај ова, тој го зема микрофонот и на „Ја излези Ѓурѓо“ песна која се смета за дел од македонската традиција и култура и која спаѓа во т.н. наречени патриотски песни.

Патриотски песни наменети за Македонија но не и за Северна.

Видеото е превземено од Република.мк


Администратор
14/01/2019 06:24