Н1: Во Србија во декември починале 6.805 лица повеќе од десетгодишниот просек

Во Србија бројот на смртни случаи во декември 2020 година е поголем за дури 6.805 во споредба со десетгодишниот просечен број на починати во тој месец, покажуваат најновите податоци на Републичкиот завод за статистика (РЗС). Истиот месец, според податоците на институтот „Батут“, бројот на смртни случаи од последиците на Ковид-19 официјално изнесуваше 1.646, пишува сајтот ТВ Н1.