Венчавката на принцезата Дијана и принцот Чарлс е запомнета како една од најубавите свадбени свечености во историјата. Оттогаш минаа 40 години.

Така, едно од 23-те парчиња од венчавката (тешко 28 грама) е продадено на наддавање, но не како што се очекуваше – за 500 фунти, туку за 2.000 британски фунти (околу 2.335 евра).

Името на купувачот засега не се соопштува


Администратор
25/09/2021 03:00