Министерот за внатрешни работи на Србија, Александар Вулин, изјави дека властите го знаат името на човекот од тој оддел кој „го развил системот на прислушување“ на претседателот на државата, Александар Вучиќ.

Вулин за денешна Политика нагласува дека министерството „целосно го расчисти“ случајот со прислушувањето на претседателот.

„Апсолутно утврдивме кој го вовел мерки за претседателот од Министерството за внатрешни работи. Многу добро знаеме кому му биле пренесени извештаите и кој го нарачал. Постои името на човекот кој го развил системот за прислушување на Александар Вучиќ. И ние тоа го знаеме“.

Тој додаде дека името на тоа лице ќе и биде познато на јавноста кога Обвинителството за организиран криминал ќе покрене обвинение.


Администратор
14/06/2021 11:25