Во паркот „Докум“ во турскиот град Анталија има нова оригиналнна атракција за посетителите… Имено, таму е поставена дрвена минијатурна градба со простор за престој за мачки.

Станува збор за мала дрвена трикатна зграда со 64 соби кои се целосно опремени за удобен и безбеден престој на мачките. Покрај зградата, поставени се и помали куќи и други објекти за мачки, како еден вид „град на мачките“.

Општината Кепез – во Анталија, објави дека паркот, по своите музеи, библиотеки, уметнички галерии и научниот центар, сега доби и катче за удобен престој на животните.


Администратор
16/02/2021 11:57