Осознавање на можностите за подобро искористување на сончевата енергија и предизвиците за нивно остварување во Скопје, град со 190 до 280 сончеви денови годишно, има за цел е-настанот „Соларна енергија во Скопје – предизвици и можности“, во организација на забораторијата за социјални иновации – СмартАп.

За сончевиот потенцијал на Скопје на панел-дискусијата, како што најавуваат организаторите, ќе се вклучат експерти од различни сектори како јавниот, приватниот сектор и академијата, меѓу кои Александар Дединец од МАНУ,

Настанот се организира во соработка со Град Скопје, во склоп на иницијативата Градови од Иднината на Југоисточна Европа.


Администратор
02/12/2020 10:00