Завод и Музеј – Битола започна со конзерваторско – реставраторски работи на архитектурата на црквата Св.Ѓорги во Курбиново.

Министерката за култура Ирена Стефоска вечерва на својот Фејсбук профил напиша дека ова е прва посериозна интервенција, по речиси три децении, за заштита на непроценливото културно наследство од 12 век.


Администратор
29/11/2020 01:20