„Корупција во екологијата. Како да ја препознаеме и како да делуваме?“, е темата на денешната конференција што ќе се одржи преку платформата ZOOM, во организација на Зелениот институт, со поддршка на Биро де Хелинг од Холандија.

Како што е најавено, модератор на конференцијата ќе биде Лилјана Поповска, а ќе говорат Слаѓана Тасева од Transparency International Macedonia, Васко Тодоровски од Зелена лупа, адвокатката Соња Петрушева и Маја Морачанин, пратеничка и претседателка на ДОМ.

„Како да се предвидат ризиците од корупција при планирање и спроведување на инфраструктурни проекти?“ е темата на којај ќе говори Тасева, претседателка на Transparency International Macedonia, додека за „Малите хидроцентрали – корупција и еколошко зло!“ Васко Тодоровски, претседател на Зелена лупа.

„Коруптивни активности во институциите кои ја деградираат животната средина“ е темата на која ќе се обрати Соња Петрушева, додека Маја Морачанин, претседателка на ДОМ ќе говори на тема „Како може политиката да придонесе во борбата против корупцијата во животната средина?“.


Администратор
27/10/2020 09:30