Резултатите од истражувањето на германскиот Институт за економско истражување покажуваат дека околу 70 проценти од Германците би се вакциниралепротив новиот коронавирус.

Додека половината од испитаниците изјавиле дека вакцината против Ковид-19 треба да биде задолжителна.

Тие истакнаа дека задолжителната вакцинација би можела да биде алтернатива за другите присилни мерки, како што се ограничување на контактите и намаленото работно време на угостителските објекти.


Администратор
26/10/2020 15:04