Парагвајската полиција во пристаништето Терпорт откри и заплени околу 2,3 тони кокаин на брод што пловел кон Израел.

Дрогата вредна околу 500 милиони долари била скриена во шест контејнери до јаглен.

Уапсени се две лица, од кои едниот е поранешен директор на парагвајската државна телевизија.

Тоа е најголемо количество на кокаин откриен во Парагвај.


Администратор
21/10/2020 15:58