Согласно последните податоци на здравствените власти во главниот град се регистрирани вкупно 6739 случаи од кои активни се нешто под 10% односно 625.

Од скопските општини на „врвот“ со активни случаи и натаму останува Аеродром.

• Чаир – 68

• Гази Баба – 74

• Аеродром - 93

• Карпош – 71

• Центар – 89

• Кисела Вода – 64

• Ѓорче Петров – 36

• Бутел - 33

• Шуто Оризари – 16

• Студеничани – 10

• Сарај – 14

• Арачиново – 8

• Илинден – 23

• Сопиште – 3

• Чучер Сандево – 5

• Петровец – 7

• Зелениково - 1

• Странец – 9

• Нераспределен-1


Администратор
24/09/2020 16:27