Мајките кои се на породилно ќе излезат на нов втор по ред протест пред Владата, во обид да издејствуваат укинување на одлуката во среда да се вратат на работа, откако власта за време на викендот остана на ставот дека тие треба да се вратат на работа и дека има доволно место во градинките за да бидат сместени сите деца,

Од друга страна мајките сметаат дека високите бројки на заразени со Ковид-19 деновиве и неколкуте случаи на инфицирани деца и вработени во градинките се голем ризик за нивните деца.


Администратор
21/09/2020 01:11