Поранешниот градоначалник на Скопје, Коце Трајановски на својот фејсбук профил вели дека Петре Шилегов се пофалил дека за време на неговиот мандат купил 33 автобус и констатира дека ќе му бидат потребни 10 мандати за да ја достигне бројката од набавени автобуси за само три години од првиот мандат на Трајановски.

- Петре купил 33 автобуси. Во првите три години од мојот прв мандат набавивме 320 автобуси. Значи на Петре ќе му им требаат 10 мандата да го замени возниот парк на ЈСП, вели Трајановски.


Администратор
22/05/2020 12:10