По „Аладин“, „Кралот лав“ и неколку други филмувани верзии на историски класици на Дизни, сега се подготвува и реалистична, односно играна преработка на цртаниот филм „Херкул“ од 1997 година.

По видеото на кое ја пее „I Won’t Say I’m In Love“, Аријана Гранде стана најголем фаворит за улогата на Мегара меѓу обожавателите на Дизни. Мегара му е девојка на Херкул во приказната.

Пејачката Лорен Кејана Кеке Палмер пак, е главен фаворит за една од музите. Таа пред своите следачи на Фејсбук ја изведе „Zero to Hero“, исто така, песна напишана за цртаниот филм.

Новиот филм е во претпродукција, па многу од улогите, како на пр. ликот Херкул, сѐ уште не се доделени.


Администратор
13/05/2020 14:42