СДСМ лицемерно и крајно безобразно сака да профитира од маката на граѓаните Квази мерките на власта не се никаква помош за граѓаните и бизнисот. Фирмите кои не работат во време на пандемијата нема да можат да аплицираат за и така малите средства кои ги предвидува владата. Цели сектори се надвор од опфатот на мерките, а со тоа илјадници семејства без приход. Во услови кога државите од регионот даваат милијарди за помош на граѓаните, владата на СДСМ не дава ниту денар. Македонија е доведена на раб на катастрофа. Власта мора да биде поодговорна. Злоупотреби на ситуацијата не смее да има.

Со почит, Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ


Администратор
01/04/2020 17:22