Единствена Македонија ја подржува поворката „Сведоштво за семејството„ што ќе се одржи утре, сабота, 29 јуни, во организација на граѓанско-верската платформа „Сојуз за живот“ која има за цел поткрепа на традицијата, бракот и семејството.

А што може да се очекува од една партија како Единствена Македонија која во основа се бори за традиционализмот и семејните вредности.

Преку заедничка семејна прошетка, масовно да ја засведочиме вистината за животодавното разбирање за тоа што е брак, семејство, род, пол, вера, благослов, смисла, сопруг, сопруга, деца, внуци, баба, дедо, радост, живот...

Затоа, утре да бидеме што побројни на собирното место пред црквата Св. Богородица од 11 до 12 часот, од каде во 12 часот ќе се тргне до Соборниот храм Св. Климент Охридски, со цел, што посилно да посведочиме сите заедно што за нас е нормално и прифатливо


Администратор
28/06/2019 17:30