Официјален Вашингтон им забрани на американските авиокомпании да прелетуваат преку воздушното пространство контролирано од Техеран над Персискиот Залив и Оманскиот Залив.

Таквите ограничувања се воведуваат поради „зајакнување на воените дејствија и зголемените политички тензии во регионот, што претставува опасност за американското цивилно воздухопловство“, наведува Федералната управа за цивилно воздухопловство на САД.


Администратор
21/06/2019 14:46